Az autó színe nem minden esetben kell, hogy fix legyen, ami azt jelenti, hogy bármikor megváltoztathatjuk, úgy hogy eredeti állapotra visszaállítható.

A karosszériafóliázás sokféleképpen felhasználható, teljesen egyedivé tehetjük vele autónkat, vagy akár alkalmazkodhatunk egy flottához anélkül, hogy a gyári festékvastagságunk megváltozna.

Az egyediséget fokozhatjuk és finomíthatjuk az autó külsején elhelyezkedő apróságok ízléses megváltoztatásával pl.: kilincsek, légbeömlők, tanksapka, stb. eltérő színű bevonásával.

A karosszéria fólia eltávolítása, ugyan egy kicsit melós, de probléma és kockázatmentesen eltávolítható anélkül, hogy a karosszéria eredeti fényezése, vagy lakkja megsérülne. A karosszériafóliázás egy aprólékos, nagy figyelmet igénylő feladat, de a végeredmény tűnhet akár gyárinak.

A fólia eltávolítása után maximum egy gyenge polír vagy egy alapos mosással visszaállítható eredeti fénye.

A tartósságát illetően csak azt lehet kijelenteni hogy a tulajdonos gondosságától függ az időtartam. Ami jellemző a fényezésre is, akár vigyázunk rá, akár minden napos használattal gányoljuk, ezek a Skyfol által forgalmazott kiemelkedő minőségű anyagok akkor is hűségesek maradnak hozzánk. A fényezéshez hasonlóan ezek a fóliák sem bírják a mechanikus sérülést, és a karosszéria bevonás után javaslott kézi mosóba hordani az autót.

Karosszériafóliázásnál a szükséges időt meg kell adni, mert már a tisztességes előkészítés is komoly feladat, alapvetően zárak, kárpitok, díszlécek, gumiszegélyek, egyéb alkatrészek bontása nagy odafigyelést igényel.

Ez elhagyhatatlan munkafázis, ha azt szeretnénk, hogy tartós és esztétikus végeredményt kapjunk. Ezzel együtt nagy általánosságban egy személyautó karosszéria csomagolása megközelítőleg 5-6 nap.

Színválasztási lehetőségek ebben a fajta karosszériaszínezésben is nagyon széleskörű, ami eredményeképpen mindenki megtalálja megának a megfelelőt.

Az egyediséghez nem feltétlen szükséges a teli karosszériafóliázás, akár csak egy utastér tető vagy motorháztető behúzásával is kilóghatunk a szériák sorából.

Minden apró feladat számunkra megtiszteltetés, de ha valaki három autó teli karosszériafóliázásnál többet rendel meg egyszerre azt flottakedvezményben részesítjük.